Keçiboynuzu Kullanım Alanları
- Soğuk-sıcak su veya süte karıştırılarak,
- Her alanda kakao yerine veya kakao ile karıştırılarak, Pasta, Çikolata, Kek, Bisküvi, Karamel, Nugat imalatında,
- Unlu mamüllerde,
- Dondurma imalatında, tatlandırıcı, renklendirici ve aroma verici olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.
Ayrıca, ilgili yerli ve yabancı kaynaklarca;
Yüksek kalsiyum içeriğinden dolayı (sütün 3 katı) yaşlılarda ve bilhassa ortayaş bayanlarda menapoz dönemi sonrasında görülen kemik erimesi (osteoporoz)'ne karşı ayrıca büyüme çağındaki çocukların kemik gelişiminde çok etkili olduğu,
Yüksek fosfor içeriğinden dolayı sinir sisteminin ve beyin hücrelerinin gelişiminde çok etkili olduğu,
Yüksek potasyum içeriği dolayısıyla ishal kesici ,
Yüksek ham selülöz dolayısıyla bağırsak ve gastrit,
Yüksek potasyum ve sodyum içeriği dolayısıyla karaciğer, akciğer, kan basıncı ve bileşimi ,
Yüksek mineral ve vitamin içeriği dolayısıyla diş ve diş etleri, üzerine çok olumlu etkilerinin olduğu belirtilmektedir.
Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle.çinko,.fosfor) ve vitaminler (C,E,B,B2,B3,D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besi kaynağı olarak binlerce yıldır bilinmekte ve kullanılmaktadır.